Beanitin Kauhavan tehtaan saama arvostettu laatusertifikaatti lisää kilpailuetua

18.5.2020

Kauhavan tuotantolaitoksellemme on myönnetty elintarviketurvallisuuden FSSC 22000 -sertifikaatti.  Kotimaisesta härkäpavusta valmistetulle turvalliselle ja laadukkaalle ruoalle on kysyntää niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla, joten sertifiointi tukee olennaisesti Beanit-tuotteiden vientiä ja uusien kumppanuuksien avaamista. Meille suurta iloa ja ylpeyttä tuo, että vaativa sertifikaatti löytyy Kauhavan tehtaamme seinältä jo vuosi tuotannon käynnistämisen jälkeen.


FSSC-sertifikaatti on eurooppalaisen elintarviketeollisuuden laajasti käyttämä laatusertifikaatti, joka takaa yrityksen toiminnan ja tuotteiden laadun ja turvallisuuden. Nämä ovat asioita, joita kuluttajat ja asiakkaat läpi kaikkien markkinoiden arvostavat. Sertifikaattimme kattaa standardit ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 sekä standardin FSSC 22000 viidennen version lisävaatimukset.

Sertifiointiprosessin johtamisesta ja siihen koko organisaation osallistamisesta vastasi Verso Foodin laatupäällikkö Elena Syväjärvi. “Ei ole itsestään selvää, että uusi tuotantolaitos saa alle vuodessa näin korkean tason laatusertifikaatin. Sertifioinnin ja sen edellyttämien toimenpiteiden läpivieminen vain vuodessa osoittaa laatuasioiden olevan meillä heti oletusarvoisesti kunnossa ja huippuammattilaistemme olevan sitoutuneita elintarviketurvallisuuteen”, Syväjärvi kertoo.

Verso Foodin toimitusjohtaja Tomi Järvenpää näkee tuoteturvallisuuden saavan alati enemmän huomiota tulevaisuuden ruokajärjestelmässä: ”Tämä sertifikaatti todistaa yrityskumppaneillemme niin kotimaassa kuin ulkomaillakin meidän kuuluvan niiden toimijoiden joukkoon, jotka panostavat laatuun ja tuoteturvallisuuteen ainoalla hyväksyttävällä tasolla: ammattimaisesti ja tinkimättömästi. Sertifikaatti tuo meille merkittävää kilpailuetua etenkin viedessämme Beanit-tuotteita kansainvälisille elintarvikemarkkinoille.”

Nyt vastaanotettu sertifikaatti ei ole päätepiste, vaan virstanpylväs jatkuvassa työssämme laadun ja tuoteturvallisuuden parissa.

 

Lisätiedot:

Elena Syväjärvi, laatupäällikkö, Verso Food Oy, elena.syvajarvi@versofood.fi, 050 385 0171
Tomi Järvenpää, toimitusjohtaja, Verso Food Oy, tomi.jarvenpaa@versofood.fi, 040 547 6020