Erilainen omistajamme lahjoittaa voittonsa jälleen hyväntekeväisyyteen

9.12.2019

Emoyhtiömme norjalainen Kavli on periaatteiltaan jokseenkin erilainen omistaja. Kavli ohjaa nimittäin koko konsernin voitot hyväntekeväisyyteen säätiönsä kautta. Lahjoitusten saajista päättävät työntekijät. Vuonna 2019 Kavlin Suomen toiminnoista lahjoitetaan yhteensä 89 000 euroa kuudelle järjestölle, jotka edistävät omaishoitoa, lastensuojelua ja mielenterveystyötä.

Kavli-konserniin kuuluvina saimme päättää kahdesta lahjoituksen saajasta. Tekemisemme keskittyessä tulevaisuuteen, päättivät työntekijämme, että on luontevaa suunnata lahjoitukset lapsille. Toinen valitsemistamme kohteista on Lakeuden omaishoitajien Meidän erityinen perhe -hanke.

“Me haluamme nostaa erityisperheiden lapsia ja vanhempia arjen yläpuolelle. Tämän saadun summan avulla saamme järjestettyä esimerkiksi vanhemmille unelmatreffejä monen muun jutun lisäksi!”, iloitsevat Hanna-Kaisa Lehtiniemi ja Merja Riikonen.

Myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiri sai työntekijöidemme nimeämänä lahjoituksen. Toiminnanjohtaja Eeva-Maria Latva-Rasku kiitteli, että lahjoitusvaroin muun muassa kummiperhetoimintaa saadaan tehostettua entisestään ja näin tarjottua lapsille elämän tukipilareita ja elämyksiä.

Kavli Suomi lahjoitti vuonna 2019 yhteensä 89 000 euroa kuudelle järjestölle:

Lakeuden Omaishoitajat ry, Meidän erityinen perhe -hanke
Lahjoitus kohdennetaan yhdistyksen Meidän erityinen perhe -hankkeeseen, jonka tavoitteena on tukea erityislapsiperheiden vanhempien vanhemmuutta sekä parisuhdetta ja perheessä olevia sisaruksia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiri
Järjestö tekee työtä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. He muun muassa tukevat vanhempia arjessa, tarjoaa lapsille ja nuorille auttavan puhelimen ja tekee kiusaamisen vastaista työtä.

Turun Hope ry
Järjestö tukee toiminnallaan lasten tasa-arvoisia mahdollisuuksia arkeen. Hope järjestää vähävaraisille lapsille muun muassa harrastusmahdollisuuksia, sekä elämyksiä, kuten elokuvia, retkiä ja konsertteja.

Turun Seudun Omaishoitajat ry
Yhdistys antaa neuvontaa omaishoitoon ja vammaispalveluihin liittyvissä asioissa. Myös omaishoitajien virkistys ja vertaistuki on tärkeä osa heidän toimintaansa.

Mielen ry
Yhdistys edistää mielen hyvinvointia ja luo edellytyksiä mielenterveys- ja päihdetyötä tukeville palveluille. Se keskittyy niin ennaltaehkäisevään ja toipumista tukevaan toimintaan kuin osallisuutta edistävään kansalaistoimintaan.

Pelastakaa lapset ry
Kansalaisjärjestö edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Suomessa se järjestää esimerkiksi lasten lomakoti-, tukiperhe-, sijaiskoti- ja lastenkotitoimintaa.

 

Kavli-säätiön tarina:

Neljässä maassa toimivan Kavli Groupin liiketoiminnan omistaa kokonaisuudessaan Kavli Fondet. Knut Kavli käynnisti säätiön toiminnan yhtiön perustajan, isänsä Olav Kavlin toiveen mukaisesti vuonna 1962. Tällöin Kavli-yhtiön koko omistus siirrettiin säätiölle, jonka yksinomaiseksi tehtäväksi määräytyi ohjata liiketoiminnan voitot hyväntekeväisyyteen. Lähtökohtana on, että kaikki konsernin voitot, joita ei käytetä edelleen liiketoiminnan vahvistamiseen lahjoitetaan humanitaariseen työhön, tutkimukseen ja kulttuuriin. Pääosin lahjoitukset tehdään Kavli-konsernin kotimarkkinoille Norjaan, Ruotsiin, Suomeen ja Iso-Britanniaan. Osa lahjoituksista suuntautuu myös kehittyviin maihin.  Vuonna 2018 säätiö teki lahjoituksia yhteensä 13 miljoonalla eurolla.

Lue lisää Kavli-säätiöstä…