Usein kysyttyä

Mikä on Beanit® ja mikä on Härkis®

Beanit® on kattobrändi kaikille Kauhavalla valmistettaville härkäpaputuotteille. Beanit® siksi, että haluamme viedä suomalaisia härkäpapuinnovaatioitamme myös maailmalle! Beanit® -brändin alta löydät kaikki tuotteemme; alkuperäiset Härkis® -tuotteet, härkäpapusuikaleet, härkäpapumurun, valmisruoat ja Beanit + kastike -tuotteet.

Härkis® on Suomessa tuotteistamme tutuin ja siitä meidät useimmiten tunnetaan! Tuote lanseerattiin vuonna 2016 ja innovatiivisena kotimaisena kasviproteiinina se löysi nopeasti tiensä suomalaisten sydämiin ja ruokapöytiin. Kotimaisesta härkäpavusta valmistettu Härkis® oli vuonna 2020 Suomen myydyin ja tunnetuin kasviproteiini.

Mikä on härkäpapu, minkälaista härkäpapua käytätte? Mistä se on?

Härkäpapu on ravinteikas, inspiroiva ja monipuolinen raaka-aine, jonka perinteet Suomessa ulottuvat kauas historiaan. Me hyödynnämme suomalaisen kuivatun ja kuoritun härkäpavun joko murskattuna tai jauhettuna. Härkäpapua voi käyttää ruoanlaitossa myös tuoreena suoraan palosta, kuten hernettäkin.

Käyttämämme härkäpapu on aina kotimaista. Kotimaisista härkäpapulajikkeista käytämme Kontua, joka sopii ominaisuuksiltaan erinomaisesti tuotteidemme raaka-aineeksi. Papumme tulevat pääosin pohjalaisviljelijöiltä Kauhavan tehtaamme lähiympäristöstä sekä jonkin verran myös Hämeestä.

Minkälaisia erilaisia härkäpaputuotteita teillä on?

Tuotevalikoimastamme löytyy tuotteet ja raaka-aineet moniin erityyppisiin tarpeisiin. Tuoretuotteemme ovat kypsiä, käyttövalmiita ja ne soveltuvat kaikkeen ruoanvalmistukseen ja erilaisiin tuotantomenetelmiin.

Beanit® härkäpapusuikale, Beanit® härkäpapumuru ja Härkis® härkäpapuvalmisteet löytyvät sekä suurkeittiö- (2.5 kg) että kuluttajapakkauskoossa (250 g). Näiden kasviproteiiniraaka-aineiden lisäksi valikoimasta löytyy myös vegaanisia valmisruokia (300 g) ja käyttövalmiit Beanit® +kastike -tuotteet. Valikoimassamme on myös kotimaisesta härkäpavusta valmistetut kuivatuotteet Härkis® härkäpapurouheseos ja härkäpapugranola.

Mitä tuotteenne sisältävät?

Maustamattomien Beanit® härkäpapusuikaleen ja –murun raaka-aineet ovat suomalainen härkäpapu, herneproteiini, vesi ja rypsiöljy. Beanit® härkäpapusuikale ja –muru löytyvät myös maustettuina tuotteina 250 g rasioissa. Näihin tuotteisiin maku saadaan makuöljyllä, joka sisältää rypsiöljyä ja mausteita. Kaikki Beanit® -tuotteet ovat vegaanisia ja gluteenittomia eivätkä sisällä soijaa.

Härkis® -tuotteet sisältävät kotimaista härkäpapua, vettä, herneproteiinia, mausteita ja muutamia rakenteen mahdollistavia aineita. Tuotteet ovat vegaanisia ja gluteenittomia eivätkä sisällä soijaa.

Tarkemmat tuotetiedot löydät tuotekohtaisilta sivuilta.

Ovatko tuotteenne lihan- tai kanankorvikkeita?

Emme pyri imitoimaan tuotteillamme lihaa tai kanaa, eikä niiden erinomaisuus näin määrity sen mukaan, kuinka hyvin ne onnistuvat lihaa muistuttamaan.

Käyttötavoissa yhtäläisyyksiä sen sijaan löytyy. Esimerkiksi Beanit® härkäpapusuikaleita voi käyttää liha- tai kanasuikaleiden tapaan ja Beanit® härkäpapumurua taas vastaavasti kuin kypsää jauhelihaa. Tuttua niissä on siis muoto ja käyttötarkoitus, joten tuotteillamme voi helposti muokata tuttuja ruokia ja reseptejä vegaanisiksi tai kasvivaihtoehdoiksi.

Tehtävämme on herkullistaa kasvisruoka ja mielestämme kasvisruoka ansaitsee omat makumaailmansa ja -elämyksensä. Tuotteillamme voi hyvin korvata reseptiikassa eläinperäiset proteiinin lähteet, koska Beanit® –tuotteet sisältävät runsaasti proteiinia.

Miten Beanit® härkäpapusuikale ja -muru eroavat Härkis®-tuotteista?

Beanit® härkäpapusuikale -ja muru valmistetaan härkäpapujauhosta, herneproteiinista ja vedestä. Näistä raaka-aineista muodostuu tuotteelle ominainen tasainen ja purutuntumaltaan mukavan napakka rakenne. Härkäpapusuikale ja -muru säilyttävät ruuanvalmistuksessa kiinteän rakenteensa ja uunissa paahtaessa tai pannulla paistaessa ne saavat herkullisen rapean pinnan.

Härkis® on kypsennetty härkäpapumurska, jonka valmistukseen on käytetty kokonaisia härkäpapuja. Kokonaiset härkäpavut tuovat tuotteelle sen ominaisrakenteen. Härkis® on rakenteeltaan huokoinen, joten ruuanvalmistuksessa se imee nestettä. Härkis® -resepteissä on siis huolehdittava riittävästä nesteen määrästä, jotta ruuasta ei tule rakenteeltaan liian kuivaa.

Minkälaisiin ruokiin ja valmistusmenetelmiin tuotteenne sopivat?

Kypsät ja käyttövalmiit Beanit® ja Härkis® -tuotteet sopivat monipuolisesti kaikkeen ruoanvalmitukseen. Reseptiosiostamme löytyy testattua reseptiikkaa kastike-, keitto ja vuokaruokiin sekä leivonnaisiin, salaatteihin, pastoihin, susheihin ja street foodiin.

Tuotteiden ollessa käyttövalmiita, voi ne lisätä suoraan pakkauksesta valmistettavan ruoan joukkoon. Tuotteet sopivat kaikkiin tuotantomenetelmiin: Cook & Serve, Cook & Chill ja Cook Cold kylmävalmistukseen. Lisäksi tuotteita voi käyttää sellaisenaan kylmäkeittiössä esim. leipien täytteissä tai salaattien raaka-aineena.

Miten maustamattomat Beanit® härkäpapusuikale ja -muru sopivat ammattikeittiöiden käyttöön?

Tuotteet ovat maultaan neutraaleja, jolloin ne on helppo maustaa keittiön tarpeiden mukaan. Ne ovat myös gluteenittomia ja soijattomia, niissä ei ole lisättyä suolaa eikä lisäaineita. Ne on pakattu avaamattomana huoneenlämmössä säilyvään pakkaukseen, mikä helpottaa niiden säilytystä. Tuotteiden säilyvyysaika on 8 kk valmistuksesta.

Miten valmistatte Beanit® härkäpapusuikaleet ja -murun?

Aluksi suomalaisen Kontu-lajikkeen härkäpavut pilkotaan sopivan kokoisiksi. Pilkottu härkäpapu ja herneestä erotettu proteiini sekoitetaan veteen, jonka jälkeen taikinaseos ensin kuumennetaan paineessa (kuten painekattilassa) ja sen jälkeen jäähdytetään, jolloin taikina saa toivotun rakenteen. Taikinasta revimme sopivan kokoisia härkäpapusuikaleita tai murennamme sen härkäpapumuruksi. Lopuksi härkäpapusuikaleisiin tai -muruun lisätään rypsiöljy tai maustettuihin tuotteisiin maustettu rypsiöljy ja ne pakataan.

Miten tuotteitanne säilytetään ja kuinka kauan ne säilyvät?

Beanit® härkäpapusuikale ja -muru 2.5 kg ovat teollisia tuotteita ja ne säilyvät vakuumipakkauksissaan huoneenlämmössä 8kk valmistuspäivästä. Avattuna tuotteet säilyvät kylmässä hyvin suojattuna 3-4 vuorokautta. Tuotteen voi myös pakastaa ja se säilyy pakastettuna 2-3kk. Sulatettu tuote on käytettävä heti.

Kylmässä säilytettävien tuoretuotteiden (250 g / 300 g rasiat ja 2.5 kg dyno) säilyvyys on tuotteesta riippuen 15-30 vuorokautta valmistuksesta. Avattuna tuotteet säilyvät kylmässä hyvin suojattuna 3-4 vuorokautta. Tuotteen voi myös pakastaa ja se säilyy pakastettuna 2-3kk. Sulatettu tuote on käytettävä heti.

Tuotekohtaiset säilyvyystiedot näet tuotesivuilta.

Miten pakkaukset lajitellaan?

Kaikki pakkaustemme muovit lajitellaan muovinkeräykseen. Pahvikääreet voi kierrättää kartonkikeräyksessä.

Mistä voin ostaa tuotteitanne?

Tuotteet ovat laajasti kaikkien HoReCa-tukkujen valikoimissa sekä 250 g rasioissa että 2.5 kg suurkeittiöpakkauksissa. Jos haluamaanne tiettyä tuotetta ei löydy juuri omasta tukustanne, tuotteet on mahdollista avata valikoimiin.